Ecos Montserrat

Via Normal de l’Agulla del Miracle

**** 22 abril, 2018

Carregada de personalitat l’Agulla del Miracle es troba enclavada en un lloc estratègic, frontera entre Frares i Ecos, tot just al costat del coll homònim. Amb una posició altiva i abocada al nord, a les ànimes enfiladisses no els importarà la seva modesta alçada i la llarga passejada per arribar al peu de via, hi ha intangibles que senzillament no estan a l’abast de tothom.

I com no podia ser d’altra manera de seguida fou conquerida per aquells primers aventurers que trescaven el Montserrat de la postguerra a la cerca de cimalls verges. La Via Normal és una delícia d’escassos 25 metres, que mena inexorablement a un cim del tot exclusiu.

  • Zona: Montserrat – Ecos
  • Dificultat: IV+ (D)
  • Dificultat obligada: IV+
  • Llargària: 25 metres
  • Exposició: Mitjà
  • Compromís: Mitjà
  • Equipament: Via des-equipada
  • Material: 4 cintes, baga i dos friends mitjans
  • Orientació: Sud-oest
  • valoració: ****

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de Can Masana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Un cop passada la Cadireta trobarem un desviament a mà dreta que puja cap al Coll de Porc. Un cop guanyat el coll continuem vers l’est, passant primer pel peu de l’Agulla Vista, després del Cord de Bé i finalment de l’Agulla del Miracle. Una altra opció més directa és pujar per la Canal del Miracle.

La via:

La Normal s’enfila pel vessant sud-oest de la roca, aprofitant una fissura evident. Als primers metres haurem de parar una mica de compte amb la pedra. Un cop guanyada la fissura haurem d’enfilar un tram de placa, on al principi podrem emplaçar un bon friend.

Descens:

Ràpel de 25 metres pel vessant sud.

[elfsight_instagram_feed id="1"]