Ecos Montserrat

El Cor de Be

*** 1 maig, 2018

Juntament amb l’Agulla Vista i l’Agulla del Miracle el Cor de Be completa aquesta trinitat d’agulles que dominen el pas entre els Frares i els Ecos.

La via 2006 del Cor de Be és una variant d’entrada de l’Aresta Brucs que li afegeix un plus de dificultat. Tot i que el realment interessant d’aquesta ascensió és guanyar el cim i poder gaudir d’un mirador de primer ordre on les panoràmiques se’ns presenten amb un format de 360 graus.

  • Zona: Montserrat – Ecos
  • Dificultat: 6a (D)
  • Dificultat obligada: V
  • Llargària: 60 metres
  • Exposició: Baix
  • Compromís: MBaix
  • Equipament: Via equipada
  • Material: 4 cintes
  • Orientació: Sud
  • valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de Can Masana i prenem el GR-172 direcció al Monestir. Un cop passada la Cadireta trobarem un desviament a mà dreta que puja cap al Coll de Porc. Un cop guanyat el coll continuem vers l’est, passant pel peu de l’Agulla Vista per tot seguir arribar al Cor de Be. La nostra via comença a la dreta d’una llastra característica.

La via:

Trobarem les màximes dificultats concentrades als primers metres de la via, escalada fina típica però gens obligada. Un cop la dificultat afluixa desapareixen les assegurances. A la segona tirada trobarem un ressalt protegit per una expansió.

Tota la via es pot fer sense problemes amb una sola tirada de 55 metres.

Descens:

Ràpel per l’Aresta Brucs o cap a l’oest, en aquest cas anant a buscar el coll amb l’Agulla Vista.

[elfsight_instagram_feed id="1"]