Ecos Montserrat

Interlaken a la Paret del Migdia

**** 13 maig, 2018

Després d’una llarga aproximació s’arriba a un dels peus de via més especials de Montserrat, un bosc original que transporta irremeiablement a una època on el Massís no estava sotmès a la implacable pressió humana. Aurons, teixos i alzines conformen un espai reconfortant per a l’escalador abans d’enfrontar-se a l’arrogant mar de pedra que es presenta implacable.

I no hi ha millor manera de fer-ho que enfilant-nos per l’atrevida Interlaken, un traçat directe, que sense miraments travessa aquest escut pedri encarat descaradament a llevant. La via, recentment re-equipada, fou oberta per baix en escalada combinada i es pot fer a l’estil clàssic amb algun pas d’ungla o bé en lliure molt potent. En qualsevol cas es tracta d’una escalada de gran bellesa, que de seguida conhorta amb unes exclusives vistes del Torrent del Migdia.

 • Via: Interlaken
 • Zona: Montserrat – Ecos
 • Dificultat: V+/A1 o 7a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+/A1
 • Llargària: 150 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb burins, espits i parabolts. Restaurada l’any 2018
 • Material: 16 cintes, un ganxo i estrep
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Des de Santa Cecília anem a buscar la canal del Migdia. Un cop passat el coll, al cap de pocs metres, anem a buscar la canal dels Micos, que remuntem. Un cop superada una sirga ens desviem cap al sud per un coll (creu vermella pintada a un arbre) i davallem fins trobar el peu de via.

Via:

El recorregut directe i elegant, solca la Paret del Migdia pel vell mig. Totalment equipada i amb roca molt bona, es pot repetir en estil clàssic amb alguns passos d’ungla (V+/A1) o tota en lliure excepte la sortida de la tercera reunió (7a+).

Descens:

Des del cim prenem un corriol cap al nord fins al coll que formen L’Eco d’en Nubiola i la Miranda dels Ecos. Remuntem el coll (cadena) i continuem cap al nord i després cap a l’est envoltant la Miranda dels Ecos fins a atènyer la part superior de la Canal dels Micos.

[elfsight_instagram_feed id="1"]