La Noguera Montroig

Via del Salla a la Pala Alta

*** 3 juny, 2018

Flirtejant amb els grans sostres que dominen aquest sector de la Pala Alta la Via del Salla troba el pas enmig d’una verticalitat sense concessions. El resultat és una ruta de caràcter esportiu, amb roca sanejada i on la resistència juga un paper fonamental.

 • Via: Via del Salla
 • Zona: Montroig – Pala Alta
 • Dificultat: 6c+ (ED)
 • Dificultat obligada: 6a+
 • Llargària: 150 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 16 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció Montalegre. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribarem a un revolt molt tancat on podrem aparcar. A partir d’aquest punt hem de seguir la pista fins situar-nos a l’alçada de la via (parabolts visibles).

La via:

Via de caràcter esportiu, resta completament equipada amb parabolts. La roca ha estat sanejada a consciència, malgrat tot encara ens saltarà alguna crosta aquí i allà.

Totes les tirades són mantingudes, amb algun tram concentrat més picant que li hi acaba de donar grau. Destaca per estètica la tercera tirada, amb un flanqueig ben catxondo i la quarta, pura resistència.

Descens:

Caminem en direcció oest fins atènyer la canal que forma la Pala Alta i l’Agulla dels Pelats i descendim per allà

Potser també et pot interessar:

[elfsight_instagram_feed id="1"]