Sant Llorenç del Munt

La Normal del Bolet de la Castellassa

**** 24 Juliol, 2018

Avoltes escalar és molt més que dificultat i metres, és descoberta, enfilar-se allà on per un moment l’ànima imagina, gaudir d’un entorn únic, assaborir sensacions que només pot gaudir qui és allà en aquell instant.

A les beceroles de l’escalada a casa nostra, un dels primers pinacles a ser conquerits fou el modest Bolet de la Castellassa, allà cap a l’any 1924. Avui dia és una més que modesta escalada, amb un rocam que fa arrufar el nas als escaladors més finolis, però que no és cap impediment per a les ànimes més enfiladisses àvides de cimalls exclusius. Enclavat en una raconada estratègica, vigilat en tot moment per la monolítica Castellassa, el Bolet crida ser escalat.

 • Via: Normal del Bolet de la Castellassa
 • Zona: Sant Llorenç del Munt – Cinglera de la Castellassa
 • Dificultat: V (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 20 metres
 • Exposició: Alt
 • Compromís: Alt
 • Equipament: Pràcticament desequipada.
 • Material: 3 cintes una U mitjana i una baga
 • Orientació: Sud-est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Un cop a Matadepera prenem el carrer de les Belles Roques i hi aparquem al final. Enfilem la carena i prenem el sender PRC-31 vers el nord. Seguim el corriol passant pel Mal Pas de  la Castellassa, una cornisa estreta on haurem de parar certa atenció. Un cop a l’alçada de la Castellassa devallem a l’esquerra fins atènyer la base del Bolet, des d’on haurem de cercar el pas menys embrossat per començar l’ascensió.

La via:

Accedir a la base de la paret és un dels punts més complicats doncs la bardissa ho envaeix tot. Un cop davant la paret ataquem una fissura fins a un pont de roca i d’allà cap a l’alzina on fem la reunió. La segona tirada l’iniciem abastint el coll que separa el Bolet de la Cinglera del Bolet. A partir d’aquest punt l’escalada esdevé vertical, de passos precisos fins a arribar a un clau estratègic. Per abastir el cim haurem de superar un curt tram un pèl balmat.

Descens:

Ràpel per la mateixa via. Recomanable continuar per l’Aresta del Conveni del Metall.