Sant Llorenç del Munt

L’Aresta del Conveni del Metall a la Cinglera del Bolet

*** 5 setembre, 2018

A la banda nord de la Cinglera del Bolet s’hi dibuixa mi rant a l’estrambòtic pinacle del Bolet una llaminera aresta. Escalada per primera vegada pels incombustibles Torras i Nubiola fou reoberta i rebatejada per un grup de sabadellencs que li donaren el nom que ha restat fins ara.

L’escalada és absolutament lògica, aprofitant en tot moment les debilitats del terreny per traçar-hi un recorregut de pura lògica. La roca, com a quasi tot Sant Llorenç passa de deplorable a excel·lent sense avisar, fet que ens obliga a escalar amb tots els sentits alerta. Molt recomanable, no cal dir-ho, combinar-la amb la preciosa Normal del Bolet.

 • Via: Aresta del Conveni del Metall
 • Zona: Sant Llorenç del Munt – Cinglera del Bolet
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 60 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Pràcticament equipada.
 • Material: 6 cintes, alien groc, Camalot #1 i #2
 • Orientació: Sud-oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Un cop a Matadepera prenem el carrer de les Belles Roques i hi aparquem al final. Enfilem la carena i prenem el sender PRC-31 vers el nord. Seguim el corriol passant pel Mal Pas de  la Castellassa, una cornisa estreta on haurem de parar certa atenció. Un cop a l’alçada de la Castellassa devallem a l’esquerra fins atènyer la base del Bolet, des d’on haurem de cercar el pas menys embrossat per començar l’ascensió.

La via:

Per situar-nos a l’inici de la via pròpiament dita haurem de fer el primer llarg de corda de la via Normal del Bolet (molt recomanable aprofitar la jornada per fer les dues vies). Un cop al coll marxem cap a l’esquerra, on trobarem el pas més compromès de la via per salvar una panxa, el pas està protegit amb un clau i hi podem afegir un alien groc a una fissura perfecta un pèl més amunt.

La via continua amb una tirada que s’inicia amb un curt tram d’artificial d’expansió o en lliure (6a+) per continuar per un tram menys dret però compromès per la manca d’assegurances. El darrer llarg fa una marrada a l’esquerra sobre roca excel·lent per sortir de seguida al capdamunt de la cinglera.

Descens:

Des del final de la via marxem un centenar de metres vers l’est fins trobar la canal de l’Elefant que ens mena al camí d’aproximació.

[elfsight_instagram_feed id="1"]