Camarasa La Noguera

Integral dels Clàssics al Puro i EUSAM

*** 28 octubre, 2018

Bona proposta per als dies més calorosos de l’any. La Integral dels clàssics aprofita la primera part de la via de l’Embut per arribar fins a la part superior del coll que forma el Puro amb la paret. Des d’allà marxa a dretes per encertar una bonica fissura que ens mena al capdamunt de la paret. De baixada aterrem de nou al coll, on aprofitem per fer la bonica EUSAM, una tirada genial, amb una primera part més contundent però equipada i una secció final d’autoprotecció sobre terreny fissurat. En definitiva, una combinació del tot recomanable per amagar-nos del sol quan aquest no perdona.

 • Via: Integral dels Clàssics i EUSAM
 • Zona: Camarasa
 • Dificultat: V+ (MD) per la Integral i 6b (MD+) per la EUSAM
 • Dificultat obligada: V+ per les dues vies
 • Llargària: 110 metres + 45
 • Exposició: Mirjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Integral semi-equipada amb ponts de roca i una expansió; EUSAM semi-equipada amb espits. Reunions rapelables.
 • Material: 10 cintes i joc de friends finsa al #3 de Camalot
 • Orientació: Oest
 • Valoració:***

Aproximació:

Circulem per la C-13 direcció Tremp. Un cop passat el poble de Camarasa, tot just abans de creuar el riu prenem un trencall a mà dreta. Seguim per la carretera circulant pel costat del riu fins que arribem a un pont i un hangar. Deixem el vehicle retrocedim uns metres fins trobar un corriol que puja directament a la base del Puro, la via comença a la escletxa nord que formen el Puro amb la paret.

La via:

Com hem comentat la integral s’inicia per la Via de l’Embut, bàsicament en xemeneia, on a més hi trobarem alguns bons ponts de roca. Des del coll marxa a buscar amb una tirada de tràmit una bonica fissura que ressegueix fil per randa fins a sortir de la paret.

Si rapelem aterrem directament al coll, on comença la via EUSAM. Una primera secció de fissura més contundent totalment equipada amb espits ens deixa al peu del mur final, perfectament fissurat, permetent-nos una bona autoprotecció.

Descens:

Des de la R-3 un ràpel fins al coll i d’allà un altre de 55 pel vessant sud fins al terra.

[elfsight_instagram_feed id="1"]