Camarasa La Noguera

Guerreros de la Roca a la Paret del Dispensari

**** 5 novembre, 2018

La Guerreros de la Roca és un regal de via pels qui gaudeixin fent anar la ferralla. Tota ella en fissura menys uns pocs metres de la primera tirada, esdevé el terreny de joc ideal per l’autoprotecció. La via va de menys a més, amb les dues darreres tirades de traca, amb una fissura pregona, mantinguda i estètica, tot un luxe.

 • Via: Guerreros de la Roca
 • Zona: Camarasa
 • Dificultat: 6a+ (MD+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 110 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Poc equipada amb ponts de roca i algun clau
 • Material: 12 cintes, joc de Camalots del #0.4 al #4 repetint el #3, algun tascó i bagues
 • Orientació: Oest
 • Valoració:****

Aproximació:

Circulem per la C-13 direcció Tremp. Un cop passat el poble de Camarasa, tot just abans de creuar el riu prenem un trencall a mà dreta. Seguim per la carretera circulant pel costat del riu fins que arribem a un pont i un hangar. Deixem el vehicle i anem a buscar una passarel·la que ressegueix la paret fins que arribem al peu de via, tot just al costat d’un rètol.

La via:

La primera tirada té un tram de placa abans d’arribar a la reunió que deu ni do, sense ser extrem t’hi has d’aplicar. En canvi, el segon llarg tot i semblar un rostoll des de la reunió és prou sofert, sens dubte el més fàcil de la via.

Un cop superades les dues primeres tirades, arribem al tram clau de la via, una esplèndida fissura de 50 metres, bastant ampla, que ens mena al capdamunt de la paret. Per afrontar la tirada amb garanties anirà bé anar assortits en friends de números grans. Per exemple repetir el #3 de Camalot i portar un #4, que és el que hem fet servir nosaltres, tot i que si en portem més els posarem segur.

Descens:

Des del final de la via seguim una fresa cap a l’est fins trobar un corriol que prenem direcció nord i que en pocs minuts ens mena al peu de via.

[elfsight_instagram_feed id="1"]