Sant Llorenç del Munt

Aresta dels Cavalls a la Roca del Salt dels Cavalls

*** 14 novembre, 2018

L‘Aresta dels Cavalls pertany a la categoria d’escalades pioneres del País, oberta l’any 1937. L’escalada en si, té aquella bellesa clàssica del que és lògic, enfilant-se aresta amunt com si d’un enorme tobogà es tractés. El colofó el posa el darrer llarg de corda, amb una secció més aèria que li dóna l’ambient que no acaba de tenir la resta de la via. Actualment es troba retroequipada esdevenint una via d’escola ideal per iniciar-se en vies de més d’una tirada.

 • Via: Aresta dels Cavalls
 • Zona: Sant Llorenç del Munt – Roca del Salt dels Cavalls
 • Dificultat: V (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 115 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb espits
 • Material: 6 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració:***

Aproximació:

Aparquem el vehicle al darrer revolt del Carrer Granera. Des d’aquest punt surt un corriol que ens mena a una franja rocallosa la superem per un grau que ens mena a la part superior. Seguim vers el nord fins a arribar a un corriol que prenem fins a un encreuament. Continuem cap al nord endinsant-nos al bosc. Arribem a una altra franja rocallosa que superem per la banda esquerra. Un cop a dalt prenem un corriol primer cap al nord i després cap a l’oest que de seguida ens deixarà a peu de via.

La via:

Via de dificultat moderada completament equipada. Trobem el pas més difícil a la primera tirada on s’ha de superar una panxa. El darrer llarg de corda és el més bonic, amb una escalada que va a buscar una evident fissura, on trobem els passos més elegants.

La roca és força acceptable, amb algun tram bo. Bona opció per iniciar-se en vies de més d’una tirada.

Descens:

Des del cim anem a buscar el vessant nord, on trobem una instal·lació de ràpel (25m).

[elfsight_instagram_feed id="1"]