Frares Encantats Montserrat

Joan Andreví i Garriga a la Roca de Nadal

*** 12 Desembre, 2018

La Roca de Nadal és una agulla discreta, tant que fins a l’any 2005 no es va obrir la més que evident Aresta Brucs. Dos llargs de corda que ens menen directament a un exclusiu cimall, privilegiat mirador de la Regió.

 • Via: Joan Andreví i Garriga
 • Zona: Montserrat – Frares Encantats
 • Llargària: 60 metres
 • Dificultat: 6a+/Ae (MD)
 • Dificultat obligada: V+/Ae
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb espits
 • Material: 10 cintes
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Deixem el vehicle a Can Massana i ens dirigim vers el refugi Vicenç Barbé. Des d’allí prenem la Canal Ampla cap el Coll del Portell Estret. A l’alçada de la Piràmide deixem la canal fins a situar-nos entre la Piràmide i la Caputxa. Remuntem una llengua rocallosa i continuem cap a l’est. Passarem pel peu de  l’Aresta Nord de l’Amagada; continuem cap a l’est sense perdre alçada fins arribar a l’alçada de l’Agulla de la Grip. Descendim pel bosc i de seguida trobarem el vessant sud de la Roca de Nadal. La via comença a enfilant-se a un teix.

La via:

Via curta i ràpida, ben encarada al sud i equipada amb espits. El segon llarg de corda deu ser factible en lliure. La roca és bona en general tot i que de tant en tant pot saltar algun còdol.

Preveieu alguna altra via per aprofitar l’excursió.

Descens:

2 ràpels per la mateixa via.