Agulles Montserrat

Aresta Brucs de l’Agulla dels Ossos

**** 24 Desembre, 2018

L‘Agulla dels Ossos acostuma a ser una roca poc visitada, potser per trobar-se mig amagada, potser perquè no hi ha cap via realment fàcil. L’Aresta Brucs és una via preciosa i distinta a la resta doncs la major part de la ruta transcorre, a diferència de les altres Arestes, per una llaminera fissura.

Molt ben trobada permet guanyar l’Agulla en estil clàssic i una dificultat de V/A1 o bé en versió lliure amb un primer llarg de corda pròxim al 6a i una segona tirada de 6b. En qualsevol cas es tracta d’una via molt recomanable.

 • Via: Aresta Brucs de l’Agulla dels Ossos
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6b (MD)
 • Dificultat obligada: V/A1
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 60 metres
 • Equipament: Burins, pitons i parabolts
 • Material: 15 cintes, joc de tascons i friends fins el #3 de Camalot. Alguna baga per llaçar pitons
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ****

Aproximació:

Després de deixar el cotxe a Can Massana ens hem de dirigir al refugi Vicenç Barbé. Des del refugi prenem la canal de les Bessones, que remuntem fins arribar al vessant nord de la Bessona Inferior. Des d’aquest punt remuntem cap a l’oest direcció a l’Agulla de l’Arbret i de seguida cap al nord, on a mà dreta trobarem una bretxa que ens mena al peu de via.

La via:

El primer llarg de corda segueix fil per randa la fissura havent d’equipar-la pràcticament en la seva totalitat. Per contra a la segona tirada la fissura es troba pràcticament equipada. Un cop s’acaba aquesta es continua per placa en escalada artificial amb una sortida en lliure a la meitat o tot en lliure amb una dificultat que ronda el 6b. El darrer llarg és fàcil i es fa a pèl.

Descens:

Ràpel curt pel vessant nord-oest i després descendint per la canal (algun tram un xic delicat).