Àger La Noguera

Dos Tontos Muy Tontos a Àger

*** 9 Gener, 2019

Equipada pel gaudi del personal, amb roca boníssima i si no sanejada a consciència, la Dos Tontos Muy Tontos de ben segur que ja és de les vies més repetides a Àger. Amb un traçat encertat, brinda 5 tirades rodones, on podrem posar en pràctica una gran varietat de tècniques d’escalda: adherències, diedres, fissures, extra ploms… I tot amb una assegurança prou a prop per no patir en cap moment.

Els perepunyetes direm que li sobren la meitat de les expansions, per exemple a la quarta tirada, on s’expansiona al costat d’una bona fissura o que el pont de roca fet amb el trepant sobra, o que la trave de la tercera tirada podria anar un metre per sota, però ja se sap que estem carregats de romanços.

 • Via: Dos Tontos Muy Tontos
 • Zona: Àger – Cap del Ras
 • Dificultat: 6a+ (MD)
 • Dificultat obligada: V+
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 160 metres
 • Equipament: Via pràcticament equipada
 • Material: 12 cintes, joc discret de tascons, alien groc, Camalot #0.75 i #1
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Entrant a Àger prenem una carretera a mà esquerra que passa pel costat del cementiri (Direcció Colobor). La seguim uns quilometres fins que trobem una pista de terra a mà dreta que va al refugi de Colobor. La prenem i al cap de poc trobem un trencall; hem de prendre el que NO va al refugi. Seguim la pista fins a trobar-nos a l’alçada de la via. Des del cotxe l’aproximació és evident (15 minuts).

La via:

Bonica via molt equipada, només necessitarem alguna peça per la segona i la darrera tirada. Totes les tirades són bones. Hi destaca la travessia de la tercera tirada per fotogènica. Tot el que passa de V+ es pot fer en A0.

Descens:

Des del final de la via continuem per la feixa cap a l’est fins anar a trobar la canal de baixada que ens acaba deixant a la pista on tenim el cotxe. 45 minuts.