Montserrat Serrat de les Garrigoses

Rosa d’Abril al Serrat de les Garrigoses

**** 4 febrer, 2019

La Rosa d’Abril és potser la millor via del sector. Escalada contundent i completa, sobre roca de qualitat, encerta una línia 100% convincent on es succeeixen els trams fissurats i diedres amb alguna placa esporàdica de primera categoria. L’única cosa que li treu continuïtat és l’inevitable feixa que parteix totes les vies que s’enfilen al capdamunt del Serrat.

 • Via: Rosa d’Abril
 • Zona: Montserrat – Serrat de les Garrigoses
 • Dificultat: 6c (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà
 • Llargària: 210 metres
 • Equipament: Via semi-equipada
 • Material: 14 cintes, joc de Camalots fins al #3 i joc d’aliens. Alguna baga i cordinos per reposar.
 • Orientació: Sud
 • Valoració:****

Aproximació:

Deixem el vehicle a l’aparcament de l’àrea de la Salut. Prenem la carretera que puja cap a les coves fina arribar a l’aparcament superior, agafem les escales fins trobar un camí que surt a mà dreta (tot just abans d’arribar a les coves). El camí va vorejant la paret. L’hem de seguir fins que trobem el peu de via, al mateix camí (abans d’arribar a l’Aranya).

La via:

La segona tirada és un espectacle, una primera part de fissura desplomada amb bon cantell rematada amb una panxeta on es troba el pas del llarg (hi ha truc cap a la dreta), dóna pas a una secció de placa prou difícil i obligada.

El tercer llarg de corda, per contra, s’enfila per una placa de primera qualitat (grau collat).

Per sobre de la feixa es comparteix una tirada amb l’Aranya per continuar recte per un evident diedre. A la part superior, on la roca empitjora, trobarem un tram exposat.

El darrer llarg de corda és la cirereta del pastís, amb un encastament final de traca i mocador.

Trobarem alguns ponts de roca amb la baga a les últimes, mola preveure unes bagues per reposar-los.

Descens:

Des de la darrera reunió anem a buscar els ràpel de la via del Xavi (est). Fem dos ràpels fins la feixa i la resseguim direcció oest fins a la gran canal. Anem en tendència oest fins trobar unes cordes fixes i d’allí fins a les Coves del Salnitre.

[elfsight_instagram_feed id="1"]