Font Ferrera

Via del Pato a la Paret del Triangle

*** 3 març, 2019

Font Ferrera és un lloc pintoresc, on entre pinasses i pins roigs s’alcen escampades una sèrie de discretes parets de conglomerat, terreny de joc ideal pels escaladors locals i on els forasters aviat entendrem la idiosincràcia pròpia de l’escalada de la comarca. La paret del Triangle és la primera que trobem venint des de l’Hostal del Cap del Pla. Un llaminer escut conglomerat encarat descaradament a ponent.

La via del Pato és una de les clàssiques de la paret. Equipada amb certa alegria s’enfila per un rocam de qualitat fins al capdamunt de la paret. Dues tirades delicioses per fer un tastet d’aquesta bonica raconada.

 • Via: Via del Pato
 • Zona: Paret del Triangle – Font Ferrera
 • Dificultat: V (MD)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 70 metres
 • Exposició: Mitjà
 • Compromís: Mitjà/baix
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 8 cintes, opcionalment un Camalot #0.5
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de Solsona prenem la carretera LV-4241 direcció Sant Llorenç de Moruny. Quan arribem a l’Hostal del Pla deixem el vehicle i continuem a peu per una pista que baixa cap a la paret. Un cop a l’alçada de la paret remuntem per la carena fins al peu de via.

La via:

A pesar de la curta longitud de la via gaudirem de dues tirades força interessants, sempre sobre bon conglomerat. La ruta es troba equipada amb certa alegria, però amb una mica de traça podrem trobar emplaçaments per algun friend més aviat petit.

Per bonic destaca la segona part del primer llarg de corda, una placa vertical amb cantell. Molt recomanable per una primera visita al sector.

Descens:

Dos ràpels per la via (doble corda necesaria).

[elfsight_instagram_feed id="1"]