Alt Urgell Coll de Nargó

Liebe Clàudia al Serrat del Coniller (Tossal de la Feixa)

*** 9 maig, 2019

La Liebe Clàudia és un senzill itinerari que s’enfila al capdamunt del Serrat del Coniller sempre sobre roca excel·lent. Força equipada, posseeix una primera tirada prou interessant amb bavaresa inclosa. Lamentablement la via va perdent empenta a mesura que guanya alçada. Per compensar-ho les vistes van guanyant interès fins a rematar-ho al cim, on vers el nord se’ns presenta una magnífica panoràmica de la propera Serra de Sant Joan.

 • Via: Liebe Clàudia
 • Zona: Tossal de la Feixa
 • Dificultat: V+ (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 190 metres
 • Equipament: Pràcticament equipada amb parabolts
 • Material: 10 cintes i algun friend mitjà
 • orientació: Sud
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des del poble de Coll de Nargó prenem la carretera L-511 direcció Isona. Passem un primer pont i just passar un segon prenem un trencant a mà dreta direcció Sallent (rètol indicatiu). Ara hem d’avançar per aquesta pista uns 2,8 quilòmetres fins a l’alçada d’una corba en canvi de rasant. Aparquem el vehicle. De la mateixa corba surt un camí que ens porta fins un camp d’ametllers, el travessem en direcció a les parets i trobarem unes fites al costat dels filats. Seguim el corriol per la carena; trobarem un trencall que hem de prendre a mà dreta i més endavant un altre a mà esquerra. Continuem en pujada seguint marques vermelles fins que en un moment donat trobem fites i marques grogues, les seguim fins a peu de via. Una hora.

La via:

Com hem comentat anteriorment el més interessant ho trobem a l’inici de la via. El segon llarg de corda, sense ser una meravella també està prou bé. A partir d’aquest punt la via es presenta molt més fàcil esdevenint pràcticament una grimpada fins al cim.

En general la ruta està força equipada amb parabolts, endemés podrem reforçar amb flotants en algun punt on aquests no estiguin a tocar.

Descens:

Hem de crestejar cap a l’esquerra seguint marques vermelles fins arribar a un coll (n’haurem passat un abans) Baixem del coll fins a trobar el camí de pujada en el punt de les marques grogues. Una hora. També es pot rapelar per la mateixa via.

[elfsight_instagram_feed id="1"]