Alt Urgell Sant Honorat

Liberazione al Sentinella dels Tres Ponts

**** 16 juny, 2019

Hi ha vegades que l’escalada va més enllà de la mateixa acció d’escalar. De tant en tant no s’entén completa si no és per la suma d’altres condicionants, potser l’exposició, potser l’entorn, potser la combinació d’ambdues. Sant Honorat és un lloc especial, que convida a la contemplació, on escalar és l’excusa per un gaudi que va més enllà. La Liberazione, un bon pretext per tornar a aquesta nau conglomerada i enfilar-nos a una exclusiva agulla amb un nom d’allò més suggerent. Via equipada, roca “bona” de la contrada i passatges ben bonics per rematar el jorn.

 • Via: Liberazione
 • Zona: Sant Honorat
 • Dificultat: V+/Ae (MD)
 • Dificultat obligada: V/Ae
 • Exposició: Mitjà/baix
 • Compromís: Baix
 • Llargària: 170 metres
 • Equipament: Via equipada
 • Material: 10 cintes exprés i estreps
 • Orientació: Oest
 • Valoració: ****

Aproximació:

Un cop a Peramola seguim l’Avinguda del Roser i ens desviem cap a la dreta (Carretera de Cortiuda). Seguim per la pista, primer asfaltada i després no, però amb molt bon estat. Al cap d’uns quatre quilòmetres, tot just havent passat un revolt prenem un trencall a la dreta que arriba a un mas. Aparquem una mica abans per no molestar i continuem a peu seguint unes marques blaves i grogues. Anirem per un corriol que va a sortir a una pista. Seguim a la dreta i arribarem a la vessant oest de la Mola del Corb.

Quan les marques continuen cap a la dreta (sud) nosaltres anem en direcció contraria, seguint un corriol que ens portarà fins al Coll de Mu. Des d’aquest punt  ens endinsem a les Moles, seguint un corriol evident fins que arribem al peu de de via un cop passada l’Agulla dels Tres Ponts.

La via:

La via s’inicia amb un tram extraplomat que es resolt amb artificial equipat. A la segona tirada arrencarem de la mateixa manera. No obstant la major part de l’escalada es fa en lliure no gaire difícil. La via roman equipada i es fa prou de pressa. Recomanable.

Descens:

Des del cim anem a buscar el ràpel al vessant nord-est i rapelem fins al coll. Des d’allà nosaltres hem anat a buscar els ràpels de la Retiro Espiritual.

[elfsight_instagram_feed id="1"]