Agulles Montserrat

Jimmy Jazz al Pedestal del Martell

**** 9 juliol, 2019

Per tots aquells que Montserrat és el nostre terreny de joc habitual sabem que depenent de la Regió la roca té unes característiques o altres. A Gorres trobem grans còdols, per la sud forats i preses aspres, a la Nord de Frares aquella pàtina blanca tan característica i així per cada raconada. Com no podia ser d’altra manera, Agulles té la seva idiosincràsia: còdol petit, cigronets que poques vegades miren cap a on volem i a les vies poc transitades una mica de crosta que ens acabarà de fer anar alerta.

A la Jimmy Jazz i trobem això, cigronets, còdol més aviat petit, verticalitat i bona roca, amb alguna crosteta per donar-hi emoció. La via, equipada amb esperit esportiu, va ser restaurada l’any 2011 oferint una escalada segura, mantinguda i obligada fins al 6a.

 • Via: Jimmy Jazz
 • Zona: Montserrat – Agulles
 • Dificultat: 6b (ED-)
 • Dificultat obligada: 6a
 • Llargària: 60 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Via equipada amb parabolts.
 • Material: 12 cintes
 • Orientació: Est
 • Valoració: ****

Aproximació:

Després de deixar el vehicle a Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quants metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta. Aquest corriol porta fins al Pas de la Portella. Un cop passem la Portella prenem el camí cap al refugi. Abans de fer la darrera pujada per arribar al refugi, prenem la canal del Cirerer amunt. Un cop passada la Miranda de les Bohigues tindrem el Dàtil davant, pugem la canal de l’esquerra i continuem fins a peu de via.

La via:

El primer llarg de corda comença rabiós i mantingut, navegant per una excel·lent planxa de conglomerat, un pèl desplomat en algun punt.

La segona tirada, menys mantinguda resulta per contra més obligada.

Descens:

Caminant pels vessant nord-oest.

[elfsight_instagram_feed id="1"]