Gorros Montserrat

Charlot a la Magdalena Superior

*** 9 agost, 2019

La Charlot és una via més interessant del que pugui semblar a priori. L’itinerari ressegueix una mena de columna adossada a l’agulla principal. Per arribar al cim aprofitarem el darrer llarg de corda de la via Normal. La roca és bona i les preses franques. Ràpida d’escalar podem completar la jornada amb alguna altra via del sector.

  • Via: Charlot
  • Zona: Montserrat – Gorros
  • Dificultat: V+ (MD-)
  • Dificultat obligada: (V)
  • Llargària: 105 metres
  • Equipament: Via totalment equipada
  • Material: 10 cintes
  • Orientació: Est
  • Valoració: ***

Aproximació:

Per arribar fins la Magdalena Superior ho podem fer amb el funicular de Sant Joan, que sortint del monestir ens deixa a l’estació superior, des d’allí només hem de prendre el camí de Sant Jeroni. Un cop ens trobem a l’alçada de l’Agulla em de prende una a canal queen pocs minuts ens mena a peu de via.

La via:

La via es troba totalment equipada, de fet va ser re-equipada l’any 2012. Nosaltres hem fet la via en qüestió en dos llargs de corda, més una darrera tirada per guanyar el cim de la Magdalena Superior. Així queda una via ben ràpida, amb roca molt bon (malgrat les aparences) i amb una orientació que permet escalar a l’ombra escollint bé l’horari.

Descens:

Dos ràpels per la cara est, un de 10 metres i un altre de 25, que ens deixaran a l’inici de la via Normal de la Magdalena. Des d’aquí hem d’anar a buscar les escales de Jacob i el camí de Sant Jeroni.

[elfsight_instagram_feed id="1"]