França Porté-Puymorens

Nord-Est Clàssica al Pic de la Valleta

**** 1 setembre, 2019

La clàssica del sector, s’enfila pel vessant nord-est del pic de la Valleta enllaçant fissures i diedres d’excel·lent granit. La via, semi-equipada, permet endemés una autoprotecció òptima. Si a això li sumem una aproximació i descens llargs ens trobem davant d’una activitat ben completa i del tot recomanable en un entorn d’alta muntanya.

 • Via: Nord-Est Clàssica
 • Zona: Porté-Puymorens – Pic de la Valleta
 • Dificultat: V+ (D+)
 • Dificultat obligada: V
 • Llargària: 340 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Mitjà
 • Equipament: Via semi-equipada
 • Material: 12 cintes, joc de Camalots fins al #4, joc de tascons, alguna baga i cordino
 • Orientació: Nord
 • Valoració: ****

Aproximació:

Un cop passat Porté i abans d’arribar al Coll de Puymorens prenem el desviament que duu a l’aparcament de l’estació d’esquí. Pugem pista amunt fins a les darreres casetes de l’estació i continuem seguint la línia del telecadira fins a la setena pilona. Creuem cap al nord i seguim un corriol desdibuixat vers el nord per la banda dreta de la vall, evitant la tartera. Quan siguem més o menys a l’alçada del peu de la paret travessem a l’esquerra pel caos de blocs fins a peu de via.

La via:

La via es desenvolupa, com hem comentat abans, sobre un granit de primera. Malgrat que la seva dificultat més aviat moderada hi trobarem passatges de gran vellesa, com el bonic diedre de la tercera tirada o la sorprenent bavaresa del cinquè llarg de corda, sens dubte la cirereta del pastís.

L’orientació nord-est fa que a l’estiu hi toqui el sol fins ben entrada la una del migdia.

Descens:

Des del cim descendim cap a l’oest fins al primer coll. Prenem aquest fins recuperar el camí d’aproximació.

[elfsight_instagram_feed id="1"]