Collegats Pallars Jussà

Creuer Pontiac a les Moles del Pessó

*** 8 desembre, 2019

Paral·lela a la popular Performance s’enfila la comercial Creuer Pontiac. Generosament equipada pel gaudi del personal, aprofita part de la primera tirada de la Performance per marxar cap a la dreta, aprofitant amb delit el terreny lliure que queda.

Les dues primeres tirades són verticals i ben boniques, tot un gaudi. Després la via perd empenta fins al darrer llarg de corda on aprofita una bonica placa diferent de tota la resta. Via per un dia que no tinguem ganes de patir i sí torrar-nos al sol hivernal.

 • Via: Creuer Pontiac
 • Zona: Collegats – Moles del Pessó
 • Dificultat: 6a+ (D+)
 • Dificultat obligada: V+
 • Llargària: 225 metres
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Baix
 • Equipament: Equipada amb parabolts
 • Material: 14 cintes exprés
 • Orientació: Sud-oest
 • Valoració: ***

Aproximació:

Des de la Pobla de Segur prenem la carretera N-260 direcció Sort. Seguim i deixem enrere l’àrea de descans de la Figuereta i un cop passat el primer túnel aparquem el vehicle a un aparcament que trobem a mà esquerra (per 5 vehicles). Continuem a peu direcció la Cova de la Serp, pujant lleugerament i després planejant pel peu de les Moles del Pessó. Continuem una bona estona fins que localitzem l’agulla adossada característica on comença la via; trobarem unes fites que ens marquen quan hem de deixar el corriol i seguim la fresa fins al peu de paret. Encara haurem de fer una grimpada fins accedir al pedestal on es troba la R-0, en total uns 40 minuts.

La via:

La via es troba totalment equipada amb parabolts, només ens caldrà un bon grapat de cintes i anar seguint les xapes que ens marquen el camí. Destaquen per bonics el primer, segon i darrer llarg de corda, sempre sobre excel·lent conglomerat.

La via és molt ràpida i no es gaire recomanable matinar donat que el sol comença a tocar a la part baixa cap a les onze.

Descens:

Marxem ver el nord (fites) fins trobar les cadenes de descens. Un cop abaix desfem el camí fins el vehicle.

[elfsight_instagram_feed id="1"]