La Falconera

Chani a la Falconera

**** 21 març, 2020

La Chani és una via ben bonica, amb una aproximació absolutament original, que per si sola ja paga la pena. Sens dubte és la gran clàssica del sector, per traçat i roca. Envoltada d’un ambient totalment marí, cerca la lògica en tot moment, aprofitant totes les possibilitats que ofereix la paret. Del tot recomanable.

Recordeu que la Falconera està afectada per regulacions de l’Escalada. Informeu-vos abans de planejar escalar a la zona.
 • Via: Chani
 • Zona: La Falconera
 • Dificultat: V+ (MD-)
 • Dificultat obligada: V
 • Exposició: Baix
 • Compromís: Alt
 • Llargària: 160 metres
 • Equipament: Via bastant equipada. El material és divers, però sempre serà fàcil de protegir
 • Material: 12 cintes, joc de Camalots del #0.4 al #3 i bagues
 • Orientació: Sud
 • Valoració: ****

Aproximació:

Hem d’entrar al nucli del Garraf i dirigir-nos al port esportiu pel carrer Mirador del Port, continuem fins as un revolt tancat on estacionem el vehicle. Anem a buscar el túnel que creua la via. Un cop creuada segui a mà esquerra per una pista que a poc a poc va guanyant alçada fins a arribar a un collet. Des d’aquest punt seguim amunt fins que trobem un petit corriol que ens mena a un arbre i diferents instal·lacions de ràpel. Des d’aquest fem un primer ràpel de 20 metres fins a una lleixa on hi ha una altra instal·lació. Ara resta un darrer ràpel de 45 metres que va per un gran forat i ens deixa a una mena de platja penjada. Trobarem una corda fixa que condueix fins a la R0

La via:

La via es troba molt equipada amb material divers, tot i que fa poc s’ha fet un re-equipament amb parabolts PLX. No obstant es pot anar reforçant a discreció, mercès a les anfractuositats i fissures que anem trobant en tot moment. Tant la tercera com la quarta tirada tenen variants. Recordeu que aquesta paret té l’escalada regulada per la presència de rapinyaires, sigueu respectuosos amb les restriccions.

Descens:

Acabem d’arribar a la carena i prendre un corriol direcció oest, anant a cercar el camí d’accés.

[elfsight_instagram_feed id="1"]